Επτά παιδάκια κάτω του ενός έτους, με το πιο μικρό να είναι λίγων ημερών και το μεγαλύτερο 7-8 μηνών, νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς η κατάστασή τους να κρίνεται ανησυχητική μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, συνεχίζει να είναι μεγάλη αν και δείχνει μια τάση σταθεροποίησης, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία στις 5 Ιανουαρίου η οποία ήταν χειρότερη από την Πρωτοχρονιά, ωστόσο οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες και 10-11 άτομα να είναι διασωληνωμένα εκτός.

Περίπου 25 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό έγιναν στη διάρκεια της εφημερίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, ενώ άλλα 11 άτομα νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία ως ύποπτα κρούσματα.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η μετάλλαξη Όμικρον, αν και πιο μεταδοτική, δείχνει σαφώς πιο ήπια, με τα κρούσματα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου να αφορούν στη μετάλλαξη Delta.

Πηγή: newsbeast.gr