Αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίζεται ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης ο οποίος τονίζει πως «η κατάσταση έχει ελεχθεί και οι δείκτες είναι καλοί, εξαίρεση αυτόν για τους διασωληνωμένους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε «εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Το ίδιο και το ιικό φορτίο στα λύματα. Ωστόσο, στην Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει υψηλό. Η κατάσταση έχει ελεγχθεί και ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι γύρω στο 1 και η θετικότητα είναι 1,2-1,5. Είναι καλοί οι δείκτες, ενώ αυξάνει και ο ρυθμός εμβολιασμού».

Αναφερόμενος στους διασωληνωμένους και στους θανάτους ο Νίκος Θωμαΐδης επεσήμανε ότι εκεί ο δείκτης είναι ανησυχητικός. «Θέλει έναν μήνα μετά τη μείωση των κρουσμάτων για να υποχωρήσει» διαμήνυσε.

Τεστ κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία

«Η μεγάλη εικόνα λέει ότι έχουμε έναν ρυθμό αύξησης των απωλειών, ο οποίος βαίνει μειούμενος. Δεν έχει την τάση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι πάμε σε έναν κυλιόμενο μέσο όρο εβδομάδας που θα είναι γύρω στο 90-95 και κάποιες μέρες ίσως δούμε και 100» δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

«Να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους»

Εστιάζοντας στους ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως «ίσως θα έπρεπε να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα για όσους διαμένουν σε ”κόκκινες” περιοχές».

Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τονίζοντας ότι η τρίτη δόση παρέχει σημαντική προστασία μέσα σε μια εβδομάδα από τη χορήγησή της

Σύριγγα και δοχείο με δόση εμβολίου

Κλείνοντας ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μέτρα λειτουργούν και ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα με κάποιους περιορισμούς μεν, πολύ καλύτερα όμως από πέρυσι.

Πηγή: newsbeast.gr