Τους 309 έφτασαν οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τον χειρότερο απολογισμό εδώ και πάνω από 9 μήνες. 356 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είχαν καταγραφεί στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων με κορονοϊό που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας για το ίδιο διάστημα ήταν 94.730.

Στα τέλη Δεκεμβρίου τα νέα κρούσματα του ιού κυμαίνονταν καθημερινά γύρω στις 20.000, αλλά μετά την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον καταγράφεται έξαρση, ξεπερνώντας ακόμη και τις 110.000 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προέτρεψε ειδικά τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό. «Το γεγονός ότι οι μολύνσεις από την Όμικρον παρουσιάζουν γενικά ηπιότερα συμπτώματα δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Ας μην λησμονούμε ότι ο αριθμός των θανάτων είναι υψηλός», έγραψε ο Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε ό,τι αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα: 57,58 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, 52,65 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 26,36 εκατομμύρια έχουν λάβει τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Από την έναρξη της πανδημίας η Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο 5,82 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 192 χώρες του κόσμου, ενώ οι μολύνσεις υπολογίζονται συνολικά σε 413,74 εκατομμύρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: newsbeast.gr