Αλλάζει ξανά το τοπίο και τα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον εξηγεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής κάνει λόγο για πιθανότητα εμφάνισης ενός νέου πανδημικού κύματος μετά τις γιορτές, καθώς, όπως εξηγεί, αναμένεται να εξαπλωθεί η μετάλλαξη Όμικρον και να επικρατήσει στην Ευρώπη, ακόμα και σε χώρες με μεγάλο ανοσιακό τείχος. Όπως λέει αυτό συμβαίνει εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητάς της και της ικανότητάς της να διαφεύγει από την ανοσιακή απάντηση εξαιτίας του εμβολιασμού ή της νόσησης.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου αποτελεί ανάχωμα στην εξέλιξη της πανδημίας συμφώνα και με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν λόγω της Όμικρον. 

Ο Αθανάσιος Τσακρής συμφώνησε τέλος, ότι οι εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό, καθώς δέν επιτυγχάνεται με αυτούς τους ιούς τείχος ανοσίας, επίσης ενδημούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα και εμφανίζουν συχνά παραλλαγές.

Πηγή: newsbeast.gr