Αισιόδοξος ότι το Πάσχα ο κορονοϊός θα έχει περάσει σε φάση ενδημικότητας εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το Πάσχα. Όπως προχωρά η ίωσή θα μολύνει πολλούς αλλά θα προσφέρει, όμως ανοσία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, με συνέπεια να πάμε σε μια ενδημικού τύπου κατάσταση το Πάσχα, ώστε να το γιορτάσουμε όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι θετικό επίσης στοιχείο όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα, αποτελεί ότι «το υγειονομικό σύστημα έχει βρει μια ισορροπία».

«Οι νοσηλείες πέφτουν , οι μονάδες έχουν μικρή αλλά σταδιακή πτώση εδώ και 20 μέρες ενώ είμαστε κοντά στα 500 κρεβάτια τώρα από εκεί που ήμασταν στα 700».

Ο καθηγητής εξήγησε δε πως ακόμα κι αν ο ιός μας «εκπλήξει» είναι διαθέσιμα τα ανάλογα όπλα ώστε να αντιμετωπιστεί

Παράλληλα η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρίνισε πως ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει ενώ συνιστά προσοχή και παράταση στη χρήση μάσκας: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός δεν θα φύγει.Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πεταχτούν ακόμα οι μάσκες. Τα βήματα θα γίνουν βήμα βήμα και βδομάδα βδομάδα».

Πηγή: newsbeast.gr