«Είμαστε σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης όλων των δεικτών και σε πορεία σταθεροποίησης στα κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία όμως θα παραμείνουν ψηλά με την Όμικρον», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι τόσο οι νοσηλείες όσο και οι θάνατοι αποκλιμακώνονται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής εκτίμησε ότι προς το τέλος του μήνα οι θάνατοι θα είναι κάτω από 70, καθώς «οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι τα κρούσματα που εμφανίστηκαν προ τριών εβδομάδων».

«Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα» είπε και τόνισε ότι «δεν πρέπει να άρουμε όλα τα μέτρα. Τη μάσκα πρέπει να την κρατήσουμε και να είμαστε προσεκτικοί σε περιπτώσεις υπερμετάδοσης. Για παράδειγμα οι Απόκριες και ο εορτασμός τους είναι βούτυρο στο ψωμί του ιού με τις συγκεντρώσεις και τον κόσμο που φυσάει με καραμούζες».

Για την 25η Μαρτίου, ο Νίκος Τζανάκης είπε ότι οι παρελάσεις, όπως και όλες οι εξωτερικές εκδηλώσεις, μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν, εφόσον είναι σε ανοιχτό χώρο και γίνονται συντεταγμένα.

Πηγή: newsbeast.gr