Η Βρετανία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, Παρασκευή, με 93.045 μολύνσεις να επιβεβαιώνονται σε διάστημα 24 ωρών, καταρρίπτοντας το υψηλό των 88.376 λοιμώξεων μία ημέρα πριν.

Η σημερινή είναι η τρίτη μέρα, μάλιστα, κατά την οποία η χώρα σημειώνει ένα αρνητικό ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα.

Και ενώ η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, με ένα «τσουνάμι» μολύνσεων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, παράλληλα μετρά και 147.048 νεκρούς από την Covid-19, εκ των οποίων οι 111 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ασθενοφόρα στη Βρετανία, εν μέσω κορονοϊού

«Κυρίαρχη η Όμικρον στη Σκωτία»

Αν και στην Αγγλία, η βρετανική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να εισάγει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στους περισσότερους δημόσιους χώρους (εξαιρουμένων των παμπ και των εστιατορίων), να ενθαρρύνει την τηλεργασία όσο είναι δυνατόν και να επιβάλει ένα υγειονομικό πάσο για τις μαζικές συγκεντρώσεις, παρά τη δυσφορία μιας μερίδας των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, οι τοπικές κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη Σκωτία, όπου σύμφωνα με την πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη, οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

«Το τσουνάμι για το οποίο προειδοποίησα πριν από μία εβδομάδα αρχίζει τώρα να μας χτυπά», δήλωσε η ίδια σήμερα.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από τον νόμο να λάβουν από σήμερα «λογικά μέτρα» για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Στις παμπ διατυπώθηκε η προτροπή να επιστρέψουν στην εξυπηρέτηση των πελατών στα τραπέζια παρά στο μπαρ.

Στην Ουαλία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έδωσε εντολή για το κλείσιμο των μπαρ από τις 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr