Η Βρετανία θα διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία για την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του νέου κορονοϊού το πιθανότερο στις αρχές του Ιανουαρίου και πιθανώς την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των βρετανικών υπηρεσιών υγείας.

«Πιστεύω ότι το συντομότερο που θα έχουμε αξιόπιστα στοιχεία είναι την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και μάλλον στις αρχές Ιανουαρίου» είπε χαρακτηριστικά η Σούζαν Χόπκινς, η επικεφαλής σύμβουλος για θέματα υγείας της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Υγείας της Βρετανίας.

Η Σούζαν Χόπκινς σημείωσε επίσης απευθυνόμενη σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον νοσηλεύονται αυτήν την στιγμή, αλλά επισήμανε ότι είναι πιθανόν ο αριθμός τους να είναι πολύ υψηλότερος.

Η Χόπκινς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες χρειάζεται να εξετάσουν τα στοιχεία από περίπου 250 ανθρώπους που νοσηλεύονται με το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον για να κάνουν αξιολόγηση της σοβαρότητάς του σε σύγκριση με το προηγούμενο στέλεχος Delta.

«Αρχίζουμε να κάνουμε την αξιολόγηση αυτή όταν αρχίζουμε να έχουμε αρκετά κρούσματα που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο ώστε να μπορεί να γίνει και στη συνέχεια την πραγματοποιούμε σε καθημερινή βάση» σημείωσε η Χόπκινς.

Πηγή: newsbeast.gr