Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού αποτελεί μια πραγματικά σοβαρή απειλή κι όσα ήδη γνωρίζουν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι γι’αυτή είναι «άσχημα», σύμφωνα με τον αρχίατρο της Αγγλίας.

«Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή. Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα», είπε την Τετάρτη ο Κρις Γουίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Και το βασικό είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται αυτό, κινείται σε έναν απολύτως πρωτοφανή ρυθμό», πρόσθεσε ο ίδιος, κάτι που πλέον έχει τονιστεί και από ΠΟΥ, ECDC και CDC.

Ο Βρετανός αξιωματούχος συμπλήρωσε, δε, πως «υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων».

Τα ποσοστά νοσηλειών αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές στη Βρετανία, καθώς η παραλλαγή Όμικρον πυροδοτεί ένα κύμα νέων μολύνσεων, είπε ακόμα ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της Αγγλίας και προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα σπάσει κάθε ρεκόρ – όπως συνέβη και σήμερα – τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

«Φοβάμαι πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι ρεκόρ θα καταρριφθούν πολλά τις επόμενες λίγες εβδομάδες καθώς οι δείκτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν», τόνισε ο Κρις Γουίτι, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και AFP.

Γυναίκα με μάσκα στο Λονδίνο

Κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζάβιντ γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο.

«Κανείς δεν θέλει να δει πια άλλους περιορισμούς», είπε ο Τζαβίντ στην τηλεόραση του BBC, νωρίτερα σήμερα, απαντώντας σε ερώτημα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά.

«Την ίδια στιγμή, οι πολίτες θέλουν να είναι ασφαλείς, για τους ίδιους, για την οικογένειά τους, για τους φίλους τους», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr