Νέα μέτρα έναντι της Κίνας με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πλέον όλοι οι ταξιδιώτες από τη χώρα της Ασίας θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αναγκαστικά αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Πρόκειται για μια απόφαση που πέρασε πλειοψηφικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορονοϊό, η οποία ολοκληρώθηκε.

Αφορμή για αυτό το γεγονός, αποτελεί τόσο η έξαρση του ιού στην Κίνα, όσο και ο τρόπος διαχείρισης που έχει επιλέξει το Πεκίνο, αλλά και το γεγονός πως αναμένεται αύξηση στις μετακινήσεις διεθνώς τις επόμενες μέρες, επειδή πλησιάζει η κινεζική πρωτοχρονιά.

Πιο αναλυτικά, η Κίνα αρχικά μπορεί να υποστήριξε πως αντιμετώπισε με επιτυχία τον ιό, όμως στη συνέχεια ακολούθησε πολιτική μηδενικής ανοχής, η οποία δημιούργησε δυστοπικές εικόνες και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια όμως, απέσυρε τα μέτρα μετά την κοινωνική κατακραυγή και πλέον δεν εφαρμόζει σχεδόν κανένα έλεγχο, με αποτέλεσμα οι θάνατοι και τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία καθημερινά.

Πηγή: newsbeast.gr