Ένα μικρό αεροσκάφος εξαφανίστηκε την Παρασκευή σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας της κεντρικής Αμερικής, Χόρχε Τόρες.

«Λάβαμε επείγουσα ειδοποίηση για (το ότι εξαφανίστηκε) μικρό αεροσκάφος, (που εκτελούσε) ιδιωτική πτήση από το Μεξικό προς το αεροδρόμιο της Λιμόν» (ανατολικά), εξήγησε ο υπουργός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο αεροσκάφος επιβαίνουν «πέντε Γερμανοί υπήκοοι», πρόσθεσε σε βίντεο που διένειμαν σε ΜΜΕ οι υπηρεσίες του.

«Η επικοινωνία του αεροσκάφος με τον πύργο ελέγχου χάθηκε κοντά στην Μπάρα δε Παρισμίνα, στις κοσταρικανές ακτές στην Καραϊβική, κι ενεργοποιήσαμε αμέσως εσωτερικά πρωτόκολλα» για να εντοπιστεί, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Κατά τον κ. Τόρες, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε την Παρασκευή στις 18:00 (τοπική ώρα· σήμερα Σάββατο στις 03:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Έπειτα από λίγες ώρες, οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανεστάλησαν καθώς έπεσε η νύχτα και επικρατούσαν «κακές καιρικές συνθήκες». Αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, κατέληξε ο Κοσταρικανός υπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr