Το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με 500 λεωφορεία μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Επίσης, όπως είπε μέσω του ΣΚΑΪ, από την Δευτερά θα ενταχθούν στο δίκτυο 80 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ, που θα εκτελούν περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν στα λεωφορεία, αλλά και τον νέο διαγωνισμό για την απόκτηση 1.000 νέων λεωφορείων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη -αρκετά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες έρχονται στην πρωτεύουσα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για να δοκιμαστούν στις συνθήκες της πόλης.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι απεναντίας με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών. Τόνισε, επίσης, ότι από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους ενώ στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2021 να διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr