Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής με αφορμή τα 48χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή από το περιοδικό TIME. γράφοντας «Να δυναμώνουμε την φλόγα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να διατηρούμε άσβηστα τα μεγάλα οράματα».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Βράδυ 23ης προς 24η Ιουλίου 1974.

Μία ολόκληρη χώρα ξενυχτά για να υποδεχτεί στην πατρίδα της, στον γενέθλιο τόπο της, την Δημοκρατία. Ο Καραμανλής ξεκινά το ιστορικό ταξίδι του από το Παρίσι για την Αθήνα. Μέσα στο αεροσκάφος του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο Τάκης Λαμπρίας τον ενημερώνει πως στην ελληνική πρωτεύουσα τον περιμένει «το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου από απελευθερώσεως».

Ο Καραμανλής, όπως περιγράφει ο ίδιος ο Λαμπρίας, ούτε καν χαμογέλασε, αλλά με την συνήθη αυστηρή και τετράγωνη λογική του απάντησε: «Αυτό προσδιορίζει το μέγεθος των ευθυνών μου».

48 χρόνια μετά η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, η λεγόμενη Μεταπολίτευση, με τα λάθη της και τις παραλείψεις της, έχει καταστεί η μακροβιότερη περίοδος ευημερίας, σταθερότητας και Δημοκρατίας της σύγχρονης Ελλάδας. Και αυτό είναι μια συλλογική κατάκτηση των Ελλήνων πολιτών και όλων των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου.

Η Δημοκρατία ωστόσο είναι το πιο απαιτητικό πολίτευμα. Θέλει συνεχή εγρήγορση και διαρκή προσπάθεια. Είναι μια καθημερινή άσκηση καθήκοντος. Αυτόν τον αγώνα, 48 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να τον δίνουμε καθημερινά και ακατάπαυστα. Να δυναμώνουμε την φλόγα της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας και να διατηρούμε άσβηστα τα μεγάλα οράματα».

Βράδυ 23ης προς 24η Ιουλίου 1974. Μία ολόκληρη χώρα ξενυχτά για να υποδεχτεί στην πατρίδα της, στον γενέθλιο τόπο της,…

Posted by Kostas Karamanlis on Sunday, July 24, 2022

Πηγή: newsbeast.gr