Η διαφαινόμενη απόκτηση του Σίμε Βρσάλικο προφανώς και ικανοποιεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού μιλάμε για ένα δεξί μπακ με όνομα, αξία και εμπειρία, αλλά το κλίμα γενικά στις τάξεις των φίλων των Πειραιωτών δεν είναι και το καλύτερο και ο λόγος είναι ο Κώστας Φορτούνης και το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται πλέον από την ομάδα.

Ο Έλληνας επιθετικός μέσος ξέρει ότι δεν θα παραμείνει στους ερυθρόλευκους και περιμένει να δει τι εξελίξεις θα υπάρξουν, με τον ίδιο να μη βιάζεται πάντως. Στο κάτω-κάτω, το θέμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Θα πρέπει, επομένως, να υπάρξουν προτάσεις από ενδιαφερόμενες ομάδες και στη συνέχεια να συζητήσει με τη διοίκηση και να αποφασίσουν ποια από αυτές τις προτάσεις είναι η καλύτερη.

Τους οπαδούς του Ολυμπιακού, πάντως, δεν τους ενδιαφέρει και τόσο το ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Φορτούνη, όσο το γιατί δεν θα παραμείνει στη δική τους. Γιατί, δηλαδή, πάρθηκε αυτή η απόφαση. Μια πρώτη ανάγνωση είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς, ως γνωστόν, δεν τρελαίνεται για τον Έλληνα παίκτη και δεν τον θεωρεί 100% απαραίτητο. Αυτός, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος, αφού η απόφαση για να τελειώσει ο Φορτούνης από τους Πειραιώτες δεν πάρθηκε μόνο από τον προπονητή και από τη διοίκηση του κλαμπ.

Ο Μαρτίνς με τον Φορτούνη

Παίκτης που θα κάνει τη διαφορά και νέες αγορές

Ποτέ άλλωστε, σε καμία μεταγραφική υπόθεση, η απόφαση δεν είναι μόνο ενός ατόμου. Είτε πρόκειται για παίκτη, είτε για προπονητή, είτε για πρόεδρο. Η απόφαση είναι πάντα κοινή και το ίδιο συνέβη και τώρα, με διοίκηση και προπονητή να συμφωνούν. Έτσι, ο Φορτούνης ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον διάδοχό του. Και εδώ είναι το σημείο-κλειδί της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ…

Με βάση, λοιπόν, τα όσα λένε στον Πειραιά, ο Φορτούνης «κόβεται» επειδή έχει αποφασιστεί να αποκτηθεί στη θέση του ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών, δηλαδή, ισχυρίζονται ότι έχουν μεγάλους στόχους για τη συγκεκριμένη θέση, ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα κάνει τη διαφορά και κατ’ επέκταση θα κάνει και τους οπαδούς να ξεχάσουν τη δυσφορία τους για τις εξελίξεις στο θέμα του Έλληνα επιθετικού μέσου.

Ποιος θα είναι, βέβαια, αυτός ο παίκτης, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά. Δεν μπορεί κανείς να το… μαντέψει, για να το θέσουμε πιο σωστά. Στον Ολυμπιακό, πάντως, λένε και κάτι άλλο. Ότι η υπόθεση Φορτούνη είναι μια ευκαιρία για να ανοίξει η ΠΑΕ νέες αγορές. Να ασχοληθεί, για παράδειγμα, περισσότερο με τη λατινική Αμερική, εκεί όπου είναι πιο εύκολο να βρεις μπαλαδόρο. Πολλές φορές, βέβαια, είναι και πιο ακριβό το να αγοράσεις παίκτη από εκεί, αλλά αυτό προφανώς το ξέρουν οι ερυθρόλευκοι.

Πηγή: newsbeast.gr