Παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε προγραμματιστεί να απευθύνει ολιγόλεπτη ομιλία σήμερα το βράδυ στην τιμητική εκδήλωση – συναυλία προς το πρόσωπο του Σταύρου Ξαρχάκου στο Άλσος Περιστερίου, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε κανονικά το παρών στην εκδήλωση που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα, όταν ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης του ζήτησε να ανέβει στο βάθρο, εκείνος του έκανε νόημα με το χέρι του ότι δεν θέλει να μιλήσει.

Αιτία της άρνησης του κ. Καραμανλή αποτέλεσε το γεγονός ότι είχε περάσει η ώρα, είχαν μιλήσει επί μια και πλέον ώρα αρκετοί άλλοι πριν από αυτόν και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να ακούσει κυρίως τους καλλιτέχνες να τραγουδούν μεγάλες επιτυχίες του Σταύρου Ξαρχάκου, είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν. Μάλιστα αρκετή ώρα πριν το κοινό είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με μικρογιουχαΐσματα στους προηγούμενους ομιλητές στους οποίους συγκαταλέγονταν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης.

Ο κ. Καραμανλής αντιλαμβανόμενος ότι ενδεχομένως θα είχε την ίδια αντιμετώπιση λόγω της κούρασης που είχε επέλθει από τους προλαλίσαντες, προτίμησε να μην εκφωνήσει την ομιλία που είχε προγραμματίσει και μέσω της οποίας θα έπλεκε το εγκώμιο του Σταύρου Ξαρχάκου. Αυτό που έκανε ήταν όμως να ανέβει στη σκηνή και να απονείμει την τιμητική πλακέτα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια φιλία (θυμίζουμε ότι ο 83χρονος μαέστρος είχε διατελέσει μεταξύ άλλων ευρωβουλευτής της Ν.Δ. την περίοδο που ο κ. Καραμανλής ήταν πρόεδρος του κόμματος).

Συμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος, σεβόμενος τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το θέατρο του Άλσους Περιστερίου για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο, αν και είχε προγραμματιστεί να μιλήσει για το έργο και την προσφορά του μεγάλου μαέστρου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, αποφάσισε να μην εκφωνήσει την ομιλία του.

Πηγή: newsbeast.gr