Η καταγγελία που κατέθεσε η Έλενα Αθανασοπούλου, υποστηρίζοντας πως έχει βιαστεί από γνωστό σκηνοθέτη, προκάλεσε σάλο. Ο Κώστας Κωστόπουλος, σκηνοθέτης της σειράς του Alpha, Σασμός, τοποθετήθηκε μέσω Facebook για το θέμα, γνωστοποιώντας παράλληλα την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Έλενας Αθανασοπούλου, το 2010 στα πρώτα της βήματα στο χώρο της υποκριτικής, έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη ο οποίος υπογράφει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες. «Έπρεπε αυτό να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα, δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί εγώ πέρασα από πολλά στάδια, θυμού, θλίψης, οργής, πένθους. Εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε. Ήμουν 21, ήταν πολύ άγριο αυτό που συνέβη» είπε η ηθοποιός σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την ηθοποιό και ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο και μετά θα ακολουθούσε έξοδος με κοινούς τους φίλους. Όπως ισχυρίζεται στη μήνυση της η ηθοποιός, ο σκηνοθέτης φρόντισε να γίνει άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, μέχρι που εκείνη ένιωσε αδιαθεσία. Τότε οδηγήθηκαν στο αυτοκίνητο όπου και σύμφωνα με την καταγγελία της, τη βίασε.

Στη μήνυση της, η Έλενα Αθανασοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από την στιγμή που φύγαμε, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι την στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του… Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μου πέρασε από το μυαλό ότι αν έβγαινα στο δρόμο σε αυτήν την κατάσταση μόνη μου, μπορεί να μου συνέβαινε κάτι ακόμα χειρότερο».

Η απάντηση του Κώστα Κωστόπουλου

Ο Κώστας Κωστόπουλος με την ανάρτησή του, αφού αποκαλύπτει πως γνωρίζει την ηθοποιό που έκανε τη μήνυση εις βάρος γνωστού σκηνοθέτη, τοποθετείται δημόσια επί του θέματος. Μάλιστα δηλώνει ότι μέσω των social media η γυναίκα αυτή εδώ και 13 χρόνια τον απειλούσε και άφηνε υπαινιγμούς ότι θα τον κατήγγειλε για βιασμό. Για την ίδια γυναίκα υποστηρίζει ότι ανέβαζε χιουμοριστικά βιντεάκια φωτογραφίζοντάς τον, χωρίς όμως όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κωστόπουλος, ο ίδιος να πιστεύει ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα αποκτούσαν πραγματική υπόσταση. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό.

Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησής μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες.

Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω.

Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του. Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί,…

Posted by Kostas Kostopoulos on Wednesday, May 4, 2022

Πηγή: newsbeast.gr