Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλευόταν από τις 15 Μαΐου η υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, που άφησε τελικά την τελευταία της πνοή σε ηλικία 68 ετών. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε υποστεί ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωσή του.

«Η Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε το δικό της αποτύπωμα στους τομείς της εργασίας και των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο, τομείς που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Έκανε σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, δικαιωμάτων των εργαζομένων και ισότητας των φύλων. Πρόκειται αναμφίβολα για μία μεγάλη απώλεια από την πολιτική σκηνή της Κύπρου. Θερμά συλλυπητήρια στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους οικείους της» ανέφερε.

Ανέστειλε τις δραστηριότητες του ο Νίκος Αναστασιάδης

Την αναστολή όλων των δημοσίων δραστηριοτήτων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη έως την ημέρα της κηδείας της Ζέτας Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στην Κύπρο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε σήμερα το πρωί με μέλη της οικογένειας της Ζέτας Αιμιλιανίδου στα οποία μετέφερε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της φίλης, Υπουργού και συνεργάτιδας του. Σε ό,τι αφορά τα περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητες του μέχρι και την ημέρα της κηδείας. Στην αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στην εκλιπούσα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και στα Υπουργεία να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες. Όλα όσα αφορούν την κηδεία της Υπουργού και τις σχετικές διευθετήσεις, θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω» αναφέρει ανακοίνωση

Πηγή: newsbeast.gr