Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το θρίλερ που εκτυλίσσεται στα Κουφονήσια, μετά τον εντοπισμό δύο σορών, σε προχωρημένη σήψη, από έναν Ιταλό πλοίαρχο, το σκάφος του οποίου βρισκόταν στην περιοχή.

Ο πλοίαρχος περισυνέλεξε τις σορούς από την παραλία Φυκιό, στο Κάτω Κουφονήσι, και τις παρέδωσε στο Λιμεναρχείο Νάξου.

Στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Νάξου. Ο γιατρός που τις εξέτασε δήλωσε πως η εκτίμησή του είναι πως «έμειναν για τουλάχιστον ένα χρόνο μέσα στο νερό, ή σε κάποια παραλία».

Απαντήσεις στην ταυτότητα των δύο σορών αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά αύριο Δευτέρα 29 Αυγούστου, όπου ήδη έχουν μεταφερθεί.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η μία σορός φαίνεται ότι ανήκει σε ενήλικα άνθρωπο μεγάλης ηλικίας ενώ η δεύτερη σε άνθρωπο μικρότερης ηλικίας.

Υπάρχει μια εκδοχή οι σοροί να είναι από κάποιο ναυάγιο που έγινε πριν από ένα χρόνο ανοιχτά της Φολεγάνδρου, (22/12/21), όπου δεν είχε γίνει γνωστό ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Φυκιό” Κάτω Κουφονησίου.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπο ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Πηγή: newsbeast.gr