«Η Βόρεια Μακεδονία έκανε ό,τι της ζητήθηκε, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να πολεμήσουμε μάλιστα τον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας από την Βουλγαρία και την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση δεν φέρνει τα μνημόνια συνεργασίας προς ψήφιση. Θα αναλάβουμε δράση ως ΕΕ ή θα αφήσουμε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό να μας στερήσει το μέλλον;», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, παρόντος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Κράτος Δικαίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ολόκληρη η παρέμβαση του ευρωβουλευτή έχει ως εξής: «Στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο έχουμε μια βάρβαρη εισβολή του εθνικισμού και της εργαλειοποίησης ιστορίας. Το ερώτημα είναι, εάν θα τα αφήσουμε αυτά να μας στερήσουν το μέλλον. Να καταστρέψουν ξανά το μέλλον.

Η Β. Μακεδονία και η κυβέρνησή της έχουν κάνει τα πάντα. Ό,τι τους έχουμε ζητήσει. Αλλά δεν βλέπουν ανταπόκριση. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας, που προέρχονται από τη Βουλγαρία. Όπως πρέπει να πολεμήσουμε και εκείνα, που προέρχονται από την Ελλάδα.

Μετά από την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, έπρεπε να ψηφιστούν τρία μνημόνια συνεργασίας. Η ελληνική κυβέρνηση δε τα φέρνει στη Βουλή προς κύρωση γιατί φοβάται τον εθνικισμό. Κύριε Επίτροπε, θα κάνετε κάτι για αυτό ως Επιτροπή; Θα ζητήσετε από τον κ. Μητσοτάκη να φέρει τα μνημόνια συνεργασίας στη Βουλή ή θα αφήσουμε για άλλη μια φορά τον εθνικισμό και την ιστορία να μας στερήσουν το μέλλον;».

Πηγή: newsbeast.gr