Με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προκειμένου να κουβεντιάσει μαζί της τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ήταν ο ίδιος ο πρόεδρός της Θεόδωρος Τσούχλος ενώ από πλευράς Κομμουνιστικού Κόμματος το παρών έδωσαν επίσης ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του κόμματος.

«Στηρίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ να απέχει από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – παρωδία, που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, σε μια περίοδο μάλιστα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η μαζική, συλλογική, διαδικασία των σωματείων, των ΕΛΜΕ, η ζωντανή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων, ο αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται αυτή την περίοδο και το επόμενο διάστημα» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολούθως τόνισε πως «εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και την υπόσχεσή μας ότι θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα, σε συνθήκες πανδημίας, με βάση τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, για μαζικούς διορισμούς στο εκπαιδευτικό σύστημα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μαζικούς διορισμούς,επίσης, καθαριστριών, που είναι απαραίτητες αυτή την περίοδο, αλλά και ταυτόχρονα για να αραιώσουν οι αίθουσες, τα τμήματα, με ανώτερο το να υπάρχουν 15 παιδιά σε κάθε τάξη.

Αυτό είναι ζήτημα που απαιτεί το ΚΚΕ, που απαιτεί το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως και το κίνημα των μαθητών, που ξεκίνησαν μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Απαιτούμε άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους τους μαθητές, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Και φυσικά να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, που δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα, ούτε πολύ περισσότερο να έχουν στο μυαλό τους να μονιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση, αλλά με τον απαραίτητο εξοπλισμό των παιδιών, που τον χρειάζονται, έτσι ώστε να μην έχουμε μαθητές δύο και τριών ταχυτήτων.

Όλα αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως είναι ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, οι νέοι περιορισμοί, η καταστολή και ο αυταρχισμός απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και του Κόμματός μας και όλων των πολιτικών κομμάτων»

Αναφορικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις εκλογές της ΟΛΜΕ, την χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης «απαράδεκτη».

Όπως είπε, «εμείς, ως ΚΚΕ, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στη βουλή και προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σταματήσει αυτή η διαδικασία, να ακυρωθεί η επιμονή του υπουργείου Παιδείας, που φτάνει μέχρι και το σημείο γελοιότητας -δεν είναι γελοιότητα, είναι τραγωδία στην πραγματικότητα- είναι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό το μέτρο που παίρνει να υποχρεώνει ακόμα και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να απέχουν, που δεν θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα, να τους έχει αναρτήσει στους καταλόγους των υποψηφίων για την επόμενη εκλογική διαδικασία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι απαράδεκτο, θα πρέπει με παρέμβαση της πλειοψηφίας της βουλής, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, να καταργηθεί αυτό το μέτρο του υπουργείου Παιδείας άμεσα».

Πηγή: newsbeast.gr