Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του κρατικού Προϋπολογισμού είπε ότι ο Προϋπολογισμός «είναι εντός των απαιτήσεων που έχουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα στην δεδομένη χρονική στιγμή για να κατοχυρώσουν τα τεράστια κέρδη τους την ώρα που ο λαός υποφέρει».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους «λίγους του κεφαλαίου που προσδοκούν ασφάλεια για τις επενδύσεις τους και άλλες εγγυήσεις για τα κέρδη τους» και ταυτόχρονα «καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι αυτή η ανάπτυξη θα είναι για όλους».

Τόνισε ότι «η «μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη», για την οποία «κοκορεύεται» η κυβέρνηση, είναι το αποτέλεσμα «της συνέχισης, διατήρησης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης» καθώς η κυβέρνηση «έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει».

Όπως εξήγησε, μιλά για «ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιο που αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων, βασική προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Προσέθεσε ότι «η «μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη» είναι αποτέλεσμα της «προκλητικής στήριξης των ισχυρών μερίδων του κεφαλαίου με νέα κίνητρα και νέα προνόμια».

Επισήμανε ότι σύμφωνα και με κυβερνητικές εκτιμήσεις η εν λόγω ανάπτυξη «θα φθάσει στο επίπεδο του 2008, κάπου το 2032 αν όλα εξελιχθούν ομαλά», τονίζοντας στη συνέχεια ότι «αυτό είναι αδύνατο στον καπιταλισμό γιατί σε ένα σύστημα γεμάτο αντιθέσεις και ανταγωνισμούς είναι αστείο να μιλά κανείς για “ομαλότητα”, πολύ περισσότερο που η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε γυάλα».

Αναφέρθηκε στη διαπάλη μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και άλλων κέντρων, σε εκτίμηση του ΔΝΤ για νέα επιβράδυνση της οικονομίας και κοινωνική αβεβαιότητα, στην όξυνση εντός της ΕΕ και έκανε λόγο για «παράγοντες που δημιουργούν σοβαρές επισφάλειες για την επόμενη μέρα η οποία μόνο ρόδινη δεν προβλέπεται για τους εργαζόμενους».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι και ο φετινός Προϋπολογισμός είναι «βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός» γιατί, «το σύνολο των φορολογικών εσόδων ουσιαστικά φορτώνεται στις πλάτες του λαού, ενώ, αντίθετα, για τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες παρά την αύξηση των κερδών τους προβλέπεται “φιλική συμμετοχή” στα συμβολικά επίπεδα του 5%, η οποία γίνεται ακόμα πιο προκλητική γιατί οι εργαζόμενοι κουβαλούν στις πλάτες τους και τα βάρη που φορτώθηκαν από την εποχή των μνημονίων, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις ευεργετούνται με συνεχείς μειώσεις στη φορολογία τους».

Αναφερόμενος στην «μάσκα της προόδου» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η πρόοδός σας είναι ταυτισμένη με την καπιταλιστική κερδοφορία».

«Πρόοδος είναι να προχωράς μπροστά, να βελτιώνεις τη ζωή σου. Πρόοδος είναι τα παιδιά σου να ζουν καλύτερα από σένα, από τις προηγούμενες γενιές» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «τέτοια πρόταση-σχέδιο έχει το ΚΚΕ, το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει και πώς μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

«Σε όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου, της δουλειάς, της ζωής, απευθυνόμαστε. Να σκεφτούν πως η ζωή τους φέρνει μπροστά σε μια σημαντική επιλογή που ή δεν είχαν σκεφτεί μέχρι τώρα ή μπορεί και να είχαν απορρίψει: Να συμπορευτούν δηλαδή με το ΚΚΕ, μέσα στους αγώνες, στο κίνημα.

Να βάλουν οι ίδιοι μαζί με το ΚΚΕ την σφραγίδα τους στις ερχόμενες εξελίξεις. Άλλη λύση σήμερα δεν υπάρχει. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

Το επόμενο διάστημα το “ΟΧΙ” του ΚΚΕ σε αυτόν τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ πιο δυνατό, από τον ίδιο το λαό» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: newsbeast.gr