Θέση για την απέλαση από τη Ρωσία του Αμερικανού αναπληρωτή πρεσβευτή στη Μόσχα Μπαρτ Γκόρμαν πήρε το Κρεμλίνο τονίζοντας πως αποτελεί «απάντηση σε πρόκληση».

«Σε ό,τι αφορά στην απέλαση του Αμερικανού διπλωμάτη, είναι ένα απαντητικό μέτρο, και δεν μπορεί να είναι ένα μέτρο ως πράξη που προκαλεί κάτι. Είναι μια απάντηση σε πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είπε χθες ότι η απέλαση του Γκόρμαν από την Ρωσία ήταν η απάντηση στην αδικαιολόγητη απέλαση συμβούλου-απεσταλμένου της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον.

Η ίδια προσέθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αγνόησε επιδεικτικά την παράκληση της Μόσχας να παρατείνει την διαμονή του διπλωμάτη έως ότου φθάσει ο αντικαταστάτης του.

Το αποτέλεσμα ήταν, είπε η Ζαχάροβα, να αναγκασθεί να φύγει χωρίς να έρθει ο αντικαταστάτης του, γεγονός «που επιδείνωσε το ούτως ή άλλως κρίσιμο έλλειμμα σε στελεχικό προσωπικό στην ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία, που δημιουργήθηκε εξαιτίας του «πολέμου της βίζας» που έχουν ξεκινήσει οι Αμερικανοί.

Πηγή: newsbeast.gr