Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30.

Μόνο χθες προστέθηκαν 652 νέα κρούσματα στην πόλη

Η διασπορά του κορονοϊού στην τοπική κοινότητα έχει υπερβεί κατά πολύ ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους υπολογισμούς των επιστημόνων. Στην πρεμιέρα της συμμετοχής του στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε χθες ότι η θετικότητα του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει ανέλθει στο 32%.

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πως επεκτάθηκε η νόσος» τόνισε ο υπουργός Υγείας, προειδοποιώντας πως ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. «Δεν προσέξαμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr