Κρίσιμη είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του 6χρονου από τα Γρεβενά που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Πριν το μεσημέρι σήμερα θα γίνει συμβούλιο μεταξύ των γιατρών για να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Νωρίτερα χθες τη νύχτα «μάχη» για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας 6χρονου αγοριού έδωσαν οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα στα Γρεβενά. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ πού ειδοποιήθηκε, έφτασε σχεδόν αμέσως στο σπίτι του παιδιού και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου διασωληνώθηκε, ενώ στην συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επιβαίνει και γιατρός, αναχώρησε στις 10.30 το βραδυ από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Χάλασε το ασθενοφόρο

Στη διάρκεια της διακομηδής το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χάλασε, ενώ κινούνταν στην Ιόνιο Οδό. Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι συνεχίζοντας την μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου αφίχθη τα ξημερώματα.

Πηγή: newsbeast.gr