Ένας άνδρας στην Κρήτη έπαθε εγκεφαλικό και λόγω της δύσκολης πρόσβασης που επικρατεί στην περιοχή που διαμένει, χρειάστηκε συνδρομή από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο όμως τον μετέφερε στο νοσοκομείο μετά από 26 ώρες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το περιστατικό έγινε στην Αγία Ρούμελη Σφακίων, όταν ένας 82χρονος έπαθε εγκεφαλικό. Αρχικά, συγχωριανοί του ενημέρωσαν τους συγγενείς του που μένουν στα Χανιά (ο 82χρονος φέρεται να επιμένει να ζει στο χωριό του) και αμέσως ξεκίνησε μια εναγώνια προσπάθεια για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο από την Αγία Ρουμέλη η οποία δεν έχει οδική πρόσβαση.

Όμως λόγω των καιρικών συνθηκών στο χωριό δεν μπορούσε να πάει ούτε κάποιο σκάφος ούτε ελικόπτερο. Στο μεταξύ συγγενείς του είχαν φύγει από τα Χανιά και μετά από περπάτημα τριών ωρών έφτασαν στο πλευρό του 82χρονου.

Όπως αναφέρει η κόρη του Νεκταρία Τζατζιμάκη, στο χωριό δεν υπάρχει γιατρός αν και υπάρχει οργανική θέση, με αποτέλεσμα στους συγγενείς που ήταν στο πλευρό του χωρίς να μπορεί καν να πιεί νερό, τους έδωσαν την συμβουλή να του δίνουν με ένα βαμβάκι νερό με ζάχαρη και μέλι.

«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες…»

Παράλληλα καταγγέλλει πως στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας ο καπετάνιος πλοίου που εκτελεί δρομολόγια στα νότια των Χανίων ήθελε να πάει να τον πάρει αλλά «δεν άφησε το λιμεναρχείο να φύγει το καράβι γιατί είχε κανονισθεί το ελικόπτερο και το ελικόπτερο είναι 11 η ώρα και ακόμη δεν έχει έρθει ενώ θα μπορούσε από τις 6:30 να φύγει από την Αγία Ρουμέλη ο άνθρωπος».

Τελικά, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων στις 11:15 και στη συνέχεια διακομίσθη για τη διενέργεια των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων και τη νοσηλεία του σε κλινική.

Πηγή: newsbeast.gr