Μέσα σε ένα αυτοκίνητο αναγκάστηκε να ζήσει για μια εβδομάδα ένας φοιτητής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, στα Χανιά της Κρήτης.

Η εστία της ΑΕΝ Κρήτης, στην οποία φιλοξενούνται φοιτητές με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, έκλεισε λόγω Πάσχα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kriti360.gr, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σπουδαστής να μείνει χωρίς στέγη τις ημέρες των εορτών.

Ο φοιτητής ο οποίος παρακολουθεί αυτό το διάστημα θεωρητικά μαθήματα και δεν μπορεί να μπαρκάρει, βρήκε δουλειά σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά για να βγάζει τα προς το ζην.

Τις ημέρες των εορτών ο σπουδαστής δεν μπόρεσε να επισκεφτεί την οικογένεια του καθώς έπρεπε να μείνει στα Χανιά για να δουλέψει. Έτσι ένα παλαιό και μικρό Ι.Χ. έγινε το σπιτικό του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο κρητικό μέσο, «το κόστος ζωής στην Κρήτη για όσους φοιτητές αποφασίζουν να παραμείνουν εδώ για να σπουδάσουν ολοένα και ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα εάν κάποιος νοικιάσει σπίτι».

Σημειώνεται πως αν και ο φοιτητής αναζήτησε δωμάτιο σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν κατάφερε να βρει τιμή που να ανταποκρίνεται στην τσέπη του για τις 15 περίπου ημέρες που θα ήταν κλειστή η ΑΕΝ. Επομένως πήρε την απόφαση να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο.

Πηγή: newsbeast.gr