Θύμα ηλεκτρονικής απάτης με δέλεαρ χρήματα από επένδυση σε κρυπτονομίσματα έπεσε ένας 65χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης ο οποίος τελικά έχασε 25.000 ευρώ που του άρπαξαν οι επιτήδειοι από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία που υπέβαλε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου την Τετάρτη (11/1) το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ η περιπέτεια για τον 65χρονο από το Ηράκλειο ξεκίνησε όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο από το Λουξεμβούργο, ο οποίος, με το πρόσχημα ότι θα του κατέθετε χρήματα από παλαιότερη επένδυση σε κρυπτονομίσματα, τον έπεισε να του επιτρέψει την πρόσβαση όχι μόνο στον υπολογιστή του, αλλά και στον τραπεζικό του λογαριασμό, δίνοντάς του όλα τα στοιχεία που του ζήτησε.

Ο άγνωστος, μέσω γνωστής εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης, μπόρεσε να έχει τον χειρισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 65χρονος φέρεται να έδωσε στον άγνωστο άνδρα τα στοιχεία και τον κωδικό πρόσβασης στο IBAN του με τον απατεώνα να αρπάζει συνολικά 25.000 ευρώ έχοντας όλους τους κωδικούς στη διάθεσή του.

Η μεταφορά των χρημάτων φέρεται να έγινε στις 5 Ιανουαρίου, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από το θύμα αργότερα και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία την Τετάρτη (11/1), με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη και θα επιστραφούν τα χρήματα.

Πηγή: newsbeast.gr