Απίστευτη καταγγελία από την Κρήτη, όπου γονείς αθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων καταγγέλλουν σε μηνυτήρια αναφορά την καθημερινή «κόλαση» που ζούσε το παιδί τους κι άλλα ανήλικα κορίτσια.

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, το οποίο αναφέρει ότι οι γονείς κάνουν λόγο για ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος ανήλικων κοριτσιών με την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων και ζητούν την ποινική δίωξη της υπεύθυνης προπονήτριας.

Για κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικές συμπεριφορές μιλούν οι γονείς και αναφέρονται σε ανθρώπους που αναλαμβάνουν τον ρόλο προπονητή, χωρίς να έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, όπως υποστηρίζουν. Ζητούν, μάλιστα, την παρέμβαση εισαγγελέα, όχι για τιμωρία, αλλά για να «σπάσει το απόστημα» που όπως αποκαλύπτουν αποτελεί συχνό φαινόμενο στο ΝΟΧ.

«Ύβρεις και απαξιωτικά σχόλια στις αθλήτριες»

Οι υβριστικές αναφορές έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η προπονήτρια φέρεται να χρησιμοποιούσε εκφράσεις όπως «βρωμάς, χοντρή, κ…παιδο» σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών, με αποτέλεσμα πολλές αθλήτριες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το άθλημα, μην μπορώντας να διαχειριστούν την κακοποιητική συμπεριφορά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι γονείς καταγγέλλουν συγκεκριμένη περίπτωση κατά την οποία 14χρονο παιδί με σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις έπεσε θύμα της συγκεκριμένης προπονήτριας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς της. Αποτέλεσμα; Να βρεθεί εκτός αθλήματος και να χρειαστεί την παρακολούθηση από ψυχολόγο.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της εισαγγελίας Χανίων που καλείται να εξετάσει διεξοδικά τις επώνυμες καταγγελίες για κακοποίηση και ψυχολογική βία, ενώ σε μία περίπτωση εξετάζεται και η πρόκληση σωματικής βίας.

Πηγή: newsbeast.gr