Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, μαθητές από το 2ο Γύμνασιο κατασκεύασαν ένα «έξυπνο» σύστημα για το τάισμα και το πότισμα των αδέσποτων ζώων, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη τους για τα ζώα και την επιθυμία τους να τα προστατεύσουν.

Γι’ αυτή την αξιέπαινη δημιουργία τους οι 13 μαθητές του 2ου Γυμνασίου στα Χανιά βραβεύτηκαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, καθώς και από τον Φιλοζωικό Σύλλογο την Παρασκευή (17/12).

Σύμφωνα με τον μαθητή της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου, Δημήτρη Βαζάκα, «η ιδέα για τη δημιουργία της αυτόματου συστήματος για τάισμα και πότισμα των αδέσποτων προέκυψε από την ανάγκη της φροντίδας των αδέσποτων ζώων».

Όπως εξήγησε, το σύστημα αποτελείται από δεξαμενή τροφής και ένα λάστιχο που είναι συνδεδεμένο με βρύση. Το σύστημα λειτουργεί με τη βοήθεια αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί στη βάση της κατασκευής. Το όνομα, της οποίας είναι FeedBot.

«Η ιδέα μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος μας κάνει υπερήφανους, καθώς το ζήτημα της προστασίας των ζώων είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα», ανέφερε μαθήτρια της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου.

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης των παιδιών, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Γιάννης Δασκαλάκης, τόνισε ότι η προσπάθεια των μαθητών του 2ου Γυμνασίου της πόλης πρέπει να βρει μιμητές, ενώ η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας των Ζώων, Αναστασία Μπομπολάκη, εξέφρασε την ελπίδα η δημιουργία των παιδιών να «αγκαλιαστεί» – μέσα από τις ενέργειες που απαιτούνται – από τους δήμους της χώρας.

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων, Αντώνης Αθανασάκης, επεσήμανε ότι οι 13 μαθητές προχώρησαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου συστήματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τη συνδρομή και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πηγή: newsbeast.gr