Ένας μύκητας μετέτρεψε το ταξίδι εκατοντάδων επιβατών κρουαζιερόπλοιου σε εφιάλτη, καθώς στο πλοίο «Viking Orion» και ενώ βρισκόταν ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, άρχισε να αναπτύσσεται ένας μύκητας στο κύτος του.

Το κρουαζιερόπλοιο δεν εξασφάλισε άδεια ελλιμενισμού στην Αδελαΐδα, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν τον μύκητα «Biofoul», μια συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκιών ή μικρού ζώου που είναι «δυνητικά επιβλαβής».

Το υπουργείο Αλιείας της Αυστραλίας είπε ότι η διαχείριση του Biofoul είναι μια «κοινή πρακτική για όλα τα διεθνή σκάφη που έχουν αφιχθεί» και ξεκαθάρισε πως το κρουαζιερόπλοιο θα έπρεπε να καθαριστεί προκειμένου να αποφευχθεί η «μεταφορά επιβλαβών θαλάσσιων οργανισμών». Μάλιστα, δεν δόθηκε άδεια για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο ούτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ούτε στο Ντούνεντιν αλλά ούτε και στο Χόμπαρτ , μεταδίδει το BBC.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια εταιρεία επιστράτευσε «επαγγελματίες δύτες για να καθαρίσουν το κύτος, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοικτά των αυστραλιανών ακτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr