Κρούσμα κορονοϊού υπήρξε στην κηδεία του προέδρου της Samsung την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι Αρχές της Νότιας Κορέας να ειδοποιήσουν 1.000 ανθρώπους που παρευρέθηκαν στο τελευταίο αντίο του Λι Κουν Χι.

Δημοσιογράφος τοπικού μέσου που είχε καλύψει την κηδεία παρουσίασε συμπτώματα δύο ημέρες μετά, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον ιό τη Δευτέρα, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

Τουλάχιστον έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων δύο συνεργατών και δύο μελών της οικογένειας του εκλιπόντος συνδέθηκαν με την θετική διάγνωση του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις αρχές.

Για τέσσερις μέρες πολλοί άνθρωποι απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Samsung σε χώρο στον οποίο μπορούσαν να παρευρίσκονται 50 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα βάσει του μέτρου που ισχύει στους δημόσιους χώρους για τον έλεγχο της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Ο αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Κβακ Τζιν διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι κανένα κρούσμα δεν έχει μέχρι στιγμής συνδεθεί με το γραφείο τελετών στο Ιατρικό Κέντρο Samsung, συμπεριλαμβανομένου του δημοσιογράφου, ο οποίος φορούσε μάσκα στην κηδεία.

Σε αυτούς που παρευρέθηκαν στην κηδεία περιλαμβάνονται πολλοί επικεφαλής επιχειρήσεων, πολιτικοί και υψηλόβαθμοι συνεργάτες της προεδρίας.

Μεταξύ αυτών από τους παρευρισκόμενους που έχουν ήδη εξεταστεί και βρέθηκαν αρνητικοί στον νέο κορονοϊό μετά την κηδεία συγκαταλέγονται ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Κιμ Χιούν Τσονγκ και ο κυβερνήτης της Τζετζού Βον Χι Ριόνγκ, σύμφωνα με την προεδρία και τις αρχές της Τζετζού.

Η Νότια Κορέα υιοθέτησε μια επιθετική πολιτική υποβολής σε τεστ και ιχνηλάτησης για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορονοϊού, η οποία στέφθηκε με επιτυχία στις αρχές της πανδημίας, αλλά αντιμετωπίζει τώρα μια επανεμφάνιση νέων κρουσμάτων, τα οποία ανήλθαν σε περίπου 100 την τελευταία εβδομάδα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε 125 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 27.050 ο συνολικός αριθμός τους από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Αυτοί που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται συνολικά σε 475 σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr