Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, σε ένδειξη εκτίμησης προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου, η κηδεία της οποίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος ανέφερε: «Το συμβούλιο, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποφάσισε, σε ένδειξη της βαθιάς εκτίμησής του προς την εκλιπούσα, τα ακόλουθα:

α) Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες.

β) Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ) Από σήμερα, 8 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 μμ, την Πέμπτη από τις 9.45 πμ μέχρι τις 3.00 μμ και την Παρασκευή από τις 8.00 πμ μέχρι τις 3.00 μμ.

δ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε) Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ.

στ) Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11 π.μ.

ζ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η) Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν, να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ) Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: newsbeast.gr