Με τα αισιόδοξα στοιχεία για την Ελλάδα ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Google ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αριθμοί μπορεί να λένε πολλά αλλά οι ιστορίες των ανθρώπων τα λένε όλα. Πως δηλαδή, η τεχνολογία κάνει καλύτερη την ζωή των ανθρώπων.

«Η τεχνολογική εξέλιξη μπορεί να γίνει εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ακόμα ότι δεν έχει κρύψει το όραμά του για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας. Αναφέρθηκε στο Ελλάδα 2.0 και πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις ήδη συντάσσονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαίρομαι για την απόφαση της Google συνεισφέρει το ΑΕΠ της χώρας μας πάνω από 2 δισ. και 20.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, είπε ακόμα.

Οι επενδύσεις είναι αδιαπραγμάτευτη και σταθερή μας προτεραιότητα γιατί δημιουργούν εθνικό πλούτοι και καλοπληρωμενες θέσεις εργασίας αλλά και ανακόπτουν το brain drain, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αναβαθμίζουν και την πατρίδα μας στον τεχνολογικό χάρτη.

Μίλησε για μια διαρκή μεταρρυθμιστική διαδικασία της χώρας προς τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Πάνω από 10 δις από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν σε όλους τους τομείς της παραγωγής, σημείωσε και θύμισε ότι έγιναν άλματα στον τομέα της τεχνολογίας.

Και επίσης ότι το δημόσιο δεν έμεινε πίσω και μπήκε στην λογική του cloudfirst.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η θωράκιση από διαρκώς αυξανόμενες κυβερνοαπειλές που είναι βασικός πυλώνας της εθνικής μας άμυνας είναι βασικό στοιχείο.

Το ψηφιακό κράτος, τόνισε επίσης παρέχει δέσμη 1.500 υπηρεσιών στον πολίτη μέσα από το gov.gr και την χαρακτήρισε σιωπηλή επανάσταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι για τις δράσεις της Google εδώ και 15 χρόνια και όλα όσα σχεδιάζονται για το μέλλον είπε ότι δείχνουν την εμβέλεια της τεχνολογίας και την νοοτροπία της εταιρείας. Βοήθησε στην κατάρτιση εργαζομένων σε πολλούς τομείς αλλά και στην εκπαίδευση στελεχών του δημοσίου.

Χαιρέτισε την απόφαση της Google να δημιουργήσει δυο κέντρα αριστείας για την τεχνητή νοημοσύνη αλλά και συνεχάρη την εταιρεία για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr