Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε τα καθήκοντά του στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, καθώς και τα… κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης (25/5) και όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media χθες το βράδυ, «επιστρέφει στο σπίτι του».

Στο post του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συνοδεύεται από μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, καταγράφονται οι στιγμές της υποδοχής του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ένα σημείωμα που έγραψε, αλλά και ο «φουσκωμένος» φάκελος που παρέδωσε, προτού αποχωρήσει με κατεύθυνση, όπως έγραψε και ο ίδιος: «το σπίτι του, τη Νέα Δημοκρατία».

«Όπως ακριβώς προβλέπεται, επιστροφή στο σπίτι μας, στη Νέα Δημοκρατία», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Ο διάλογος με τον Ιωάννη Σαρμά

Στο σύντομο διάλογο που είχαν κατά την παράδοση – παραλαβή της πρωθυπουργίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώτος του ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση «θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει και πλήρη εικόνα». Από την πλευρά του ο Ιωάννης Σαρμάς ξεκαθάρισε πως: «Η κυβέρνηση θα έχει όλες τις εξουσίες μέχρι να έρθει εδώ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός που θα υποδείξει η λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές και να έρθει ο δικαιούχος σε αυτό το κτίριο».

Πηγή: newsbeast.gr