Πυκνό είναι το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός, καθώς θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ, θα συμμετέχει σε πρόγευμα εργασίας με τους ομολόγους του των δυτικών Βαλκανίων – Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Αλβανίας – ενώ στο μενού βρίσκονται και επιχειρηματικές επαφές με παγκόσμιους παίκτες μεταξύ αυτών τα τετ α τετ με τον πρόεδρο της microsoft, Μπραντ Σμιθ, τον πρόεδρο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Ματ Μπρίτιν, τον πρόεδρο της Meta, της μητρικής εταιρίας του Facebook, Νικ Κλεγκ. 

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Στις 9:00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Στις 10:30 θα συναντηθεί με τον Νικ Κλεγκ, πρόεδρο, αρμόδιο για Διεθνείς Υποθέσεις, της Meta.

Στις 11:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στις 11:40 θα επισκεφτεί το Greek House Davos.

Στις 12:30 θα λάβει μέρος σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Μπόργκε Μπρέντε.

Στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, και με τον πρόεδρο της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ.

Στις 15:30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ματ Μπρίτιν.

Στις 16:30 θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο CNN και τη δημοσιογράφο Τζούλια Τσάτερλι.

Στις 16:50 θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ.

Στις 17:10 θα έχει συνάντηση με τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σουάμπ.

Χθες, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε δείπνο εργασίας με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκεί μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ, μίλησαν για τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής που καθορίζουν και τη νέα ατζέντα.

Πηγή: newsbeast.gr