Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε τον Μάριο Ντράγκι στα Ηλύσια Πεδία και μπορεί η κουβέντα να επικεντρώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις διεθνείς εξελίξεις, όμως ο Γάλλος πρόεδρος του πρότεινε να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η συζήτηση για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο, με τον Μακρόν να ρίχνει από τώρα την πρόταση στο τραπέζι.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι περισσότεροι στη Γαλλία εκτιμούν πως το προφίλ του Μάριο Ντράγκι είναι ιδανικό, για να κατέχει διεθνείς σχέσεις.

Επίσης, αναφέρει πως δεδομένης της μεγάλης αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά και της βαθιάς γνώσης του Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου, μια ενδεχόμενη θητεία του πρώην τραπεζίτη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, θα προσέδιδε άλλη δυναμική και κύρος στο ρόλο, αλλάζοντας, κατά αρκετούς αναλυτές, τους συσχετισμούς ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέρ των ευρωπαϊκών αμιγώς συμφερόντων.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συζήτηση επίσημα για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ, όμως η La Repubblica αναφέρει πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όταν αρχίσει το «παιχνίδι» των ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής.

Πηγή: newsbeast.gr