Μεγάλες είναι οι ελλείψεις μαρουλιού στην Αυστραλία με αποτέλεσμα να έχει προκύψει μια μορφή… «κρίσης» στη χώρα και τους λάτρεις των KFC.

Ο νέος πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι αναφέρθηκε σήμερα στο «λάχανο-gate», μία μορφή σκανδάλου που έχει τρελάνει τα social media και αφορά την απόφαση των KFC να προσφέρει μεικτή σαλάτα, αντικαθιστώντας εν μέρει με λάχανο το μαρούλι άισμπεργκ στα σάντουιτς και στα άλλα γεύματα που πουλάει, εξαιτίας της δυσθεώρητης αύξησης της τιμής του μαρουλιού.

Για τον Αλμπανέζι η «παλαβή» απόφαση της KFC να αντικαταστήσει το μαρούλι με λάχανο στα χάμπουργκερ με κοτόπουλο και στα άλλα προϊόντα της έχει προκαλέσει… εθνική «κρίση».

Σε μια χώρα όπου ο πληθωρισμός υπολογίζεται πως φθάνει το 5,1%, η τιμή του μαρουλιού έχει αυξηθεί κατά 300% σε ορισμένες αυστραλιανές πόλεις, εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών και της παγκόσμιας αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Το μαρούλι άισμπεργκ, το οποίο κόστιζε ως πρότινος 2 αυστραλιανά δολάρια (1,34 ευρώ), τιμάται πλέον σχεδόν 8 δολάρια (5,35 ευρώ) στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη.

Έτσι η αλυσίδα εστιατορίων KFC ανακοίνωσε στα μέσα της εβδομάδας ότι οι αυστραλιανοί πελάτες της στο εξής θα υποχρεωθούν να γεύονται μεικτή σαλάτα, λάχανο και μαρούλι, στα προϊόντα που πωλεί. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αγανακτισμένες αντιδράσεις στα social media αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

«Το λάχανο δεν είναι το ίδιο πράγμα με το μαρούλι. Αυτό απλά δεν είναι σωστό», είπε ο κ. Αλμπανέζι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό KIIS FM του Σίδνεϊ. «Θα θέσω το ζήτημα στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα. Λάχανο-gate!».

Πηγή: newsbeast.gr