Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, η Lamda Development ανακοίνωσε σήμερα ότι παραδίδει στο κοινό ένα μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στις 20 Δεκεμβρίου και καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να το ανακαλύψουν, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Experience Park του Ελληνικού καλύπτει μία έκταση πάνω από 70 στρέμματα, η οποία αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, στον χώρο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Επισημαίνεται πως τo βιωματικό αυτό πάρκο είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής, αποτελώντας έναν ιδανικό προορισμό για τους πολίτες για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της πόλης.

Μεταξύ άλλων, στο πάρκο υπάρχει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες, χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και ο «ο κήπος Zen» -μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Σημειώνεται επίσης πως στο Πάρκο, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Παραδίδει στο κοινό το πρώτο έργο του Ελληνικού, το Experience Park

Γιορτινός διάκοσμος και event

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το Experience Park, στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό να ζήσει την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δύο μοναδικά light installations δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία. Tο Stalactite, μία επιβλητική εγκατάσταση, με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα, τα οποία συγχρονίζονται με μουσική, με την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το Helios, μία εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, σχεδιασμένη από την ομάδα της Algorithm που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό.

Παράλληλα, το Πάρκο κοσμεί ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, με φωτεινά λαμπάκια, αποτελούμενο από 180 αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γεύσεις από τους ‘Ακη Πετρετζίκη, Ηλία Σκουλά, LUKUMAΔΕΣ, ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα Esteban και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 22:00

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού.

Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο.

Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr

Πηγή: newsbeast.gr