Στην Λαμία, μια παρέα μαθητών της Β’ Γυμνασίου είχε πάει σινεμά και στη συνέχεια μια βόλτα στην πλατεία Πάρκου που είναι στολισμένη στο κλίμα των ημερών, όταν λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (22/12) τους πλησίασε απειλητικά μια άλλη παρέα νεαρών Ρομά και άρχισαν να τους απειλούν ότι θα τους δείρουν αν δεν τους δώσουν χρήματα.

Τα παιδιά τους είπαν ότι δεν έχουν πάνω τους χρήματα με τους Ρομά να επιμένουν και να απειλούν, σύμφωνα με δημοσίευμα του lamiareport.gr. Μάλιστα, κάποιοι από τους μαθητές το έβαλαν στα πόδια τρομαγμένοι, ενώ ένας από αυτούς ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πατέρα του ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σημείο και μάλιστα απειλήθηκε επεισόδιο με τους Ρομά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην παρέα των Ρομά ήταν δυο ενήλικοι και κάποιοι ανήλικοι, άτομα γνωστά για την παραβατική τους συμπεριφορά.

«Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και να πάμε εμείς στη φυλακή, αφου η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Είναι δυνατόν μέσα στην πλατεία Πάρκου να απειλούν να ληστέψουν 14χρονα παιδιά και οι αστυνομικοί να ειναι θεατές; Αφού τους γνωρίζουν γιατι επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό το πράγμα;», έλεγε εξοργισμένος ένας από τους γονείς στο lamiareport.gr.

Πηγή: newsbeast.gr