Μια απίστευτη ιστορία γραφειοκρατίας είναι σε εξέλιξη στο νοσοκομείο της Λάρισας, αφού μια οικογένεια από την Λαμία καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να πάρει το νεογέννητο μωρό της, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα πως εκείνοι είναι οι γονείς του.

Οι γονείς μίλησαν στο Star, με την μητέρα να αναφέρει πως «τόσες μέρες δεν έχω αγκαλιά το μωρό μου. Είναι το πρώτο μου παιδί και δεν το έχω καθόλου δίπλα μου. Βλέπω τα πραγματάκια του, την πιπίλα, τα ρούχα, την κούνια του, και δεν το έχω δίπλα μου».

Παράλληλα, ο πατέρας είπε ότι από το νοσοκομείο της Λάρισας αρνούνται να τους δώσουν το παιδί για γραφειοκρατικούς λόγους, αφού η σύντροφός του δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης.

Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο Λάρισας ζήτησε στις 24 Αυγούστου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομία ταυτοποίηση της μητέρας, προκειμένου να της παραδώσουν το παιδί.

«Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα, δεν μπορούμε να παραδώσουμε ένα παιδί σε ένα μη ταυτοποιημένο πρόσωπο. Η γυναίκα δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα» λέει εκ μέρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο νομικός σύμβουλος, Κώστας Ευθυμίου, ενώ για τον πατέρα συμπλήρωσε πως «εμφανίστηκε κάποιος, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πατέρας, που όμως δεν έχει κανένα στοιχείο που να ταυτοποιεί ότι είναι όντως ο πατέρας του συγκεκριμένου παιδιού».

Πηγή: newsbeast.gr