Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Λάρισας συνέλαβαν χθες το πρωί (12/7) έναν Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια. Στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 20.000 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρα και καπνοί.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη Έλληνας άνδρας που αναζητείται, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διάθεση λαθρεμπορικών καπνικών προϊόντων από τους δράστες, οι αστυνομικοί, σήμερα το πρωί, εντόπισαν έναν από τους δράστες να εξέρχεται της οικίας του με δίκυκλη μοτοσικλέτα, έχοντας τοποθετήσει στη μπαγκαζιέρα αυτής, μία νάιλον σακούλα και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Ο προαναφερόμενος δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, επιστρέφοντας στην οικία του, ενώ απέρριψε τη νάιλον σακούλα σε παρακείμενο οικόπεδο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τη σακούλα, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Ακολούθως, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία των δραστών, κατά την οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, σε χώρο του υπογείου, και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 19.160 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
  • 2.006 συσκευασίες καπνού, εκ των οποίων 1.973 των 50 γραμμαρίων και 33 των 30 γραμμαρίων η καθεμία, ομοίως χωρίς να φέρουν την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
  • το χρηματικό ποσό των 1.384 ευρώ
  • 1 ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος (JAMMER).

Επιπλέον, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: newsbeast.gr