Καταγγελία που αφορά τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δημοσίευσε τη Δευτέρα (18/7) η εφημερίδα «Ελευθερία». Όπως μεταφέρεται το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα onlarissa.gr, γυναίκα αποβιώσαντος ανδρός με τόπο καταγωγής τη Λάρισα θέλησε να κάνει το μνημόσυνο του άνδρα της στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό, επειδή για πολλά χρόνια ο άνδρας της διέμενε στην περιοχή.

Αποτάθηκε σε υπεύθυνο του ναού και της ζητήθηκαν …120 ευρώ (!), ήτοι 40 για τον παπά, 40 για τον ψάλτη και 40 για την Εκκλησία.

Η χρέωση που άκουσε, την έκανε να προσπαθεί να πιστέψει στα αυτιά της. Η καταγγελία της χήρας, δίνει τις τελευταίες μέρες τροφή για συζητήσεις σε μια ολόκληρη περιοχή. Με τους περισσότερους να στέκονται στο πλευρό της και να περιμένουν την απάντηση της εκκλησίας.

«Αλήθεια, είναι σωστό να ζητούνται υποχρεωτικά 120 ευρώ για μια τελετή δέκα λεπτών; Είναι ή δεν είναι προαιρετικές οι εισφορές των πιστών για την τέλεση μυστηρίων στην Εκκλησία; Δηλαδή μια γυναίκα συνταξιούχος των 300 ευρώ στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ποτέ τύχη να κάνει μνημόσυνο στον άνδρα της;» σχολίασαν κάτοικοι στην εφημερίδα.

Πηγή: newsbeast.gr