Η Ρωσία μπορεί να λέει πως παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με τη Δύση ώστε να βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση, αλλά δορυφορικές εικόνες καταγράφουν νέα ανάπτυξη 100 και πλέον στρατιωτικών οχημάτων και το στήσιμο δεκάδων σκηνών για στρατιώτες στη νότια Λευκορωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar.

Οι εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία, η οποία παρακολουθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Να σημειώσουμε πως ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην περιοχή εδώ και καιρό καθώς γίνονται ασκήσεις.

Παράλληλα, η εταιρία ανέφερε πως ανεγέρθηκε και νοσοκομείο εκστρατείας πλάι σε στρατόπεδο στη δυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μπέλγκοροντ που απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο τη δεύτερη πολυπληθέστερη ουκρανική πόλη.

Φορτηγά τα οποία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων, όπως αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων πυροβόλων και άλλου εξοπλισμού εθεάθησαν επίσης στην περιοχή των συνόρων, όπως και επιπλέον στρατιωτικές μονάδες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη διάρκεια της Τρίτης (22/2), πάντως, η Ρωσία πήρε την απόφαση για χρήση στρατού εκτός συνόρων. Η πρόταση ψηφίσθηκε ομόφωνα σήμερα κατά την διάρκεια της έκτακτης ολομέλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 153 γερουσιαστές.

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιον τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην απόφαση της Άνω Βουλής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της έγκρισης της.

Πηγή: newsbeast.gr