Συγκλονισμένη είναι η Λευκορωσία από τον θάνατο μιας 21χρονης εγκύου, η οποία έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της σε εργοστάσιο στο Μπορίσοφ, όπου είχε πάει για να περάσει από συνέντευξη για δουλειά.

Στέλεχος της εταιρίας συνόδευε την άτυχη Ουμίντα Ναζάροβα στις εγκαταστάσεις και της εξηγούσε τις απαιτήσεις της δουλειάς. Άγνωστο πως, τα μακριά μαλλιά της πιάστηκαν σε μια μηχανή που παράγει σύρματα και ηλεκτρόδια. Έγιναν θηλιά γύρω από το λαιμό της και από την ισχύ του τραβήγματος της μηχανής υπέστη σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και αποκολλήθηκε μέρος του σκαλπ της, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ. Υπέκυψε στα τραύματά της περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα.

«Τραυματίστηκε ο λαιμός της, σύμφωνα με τον γιατρό. Τα μαλλιά της τυλίχτηκαν γύρω από τον λαιμό της και τραβήχτηκε στον μηχανισμό. Αν δεν είχε σκιστεί το τριχωτό της κεφαλής της, θα την είχαν στραγγαλίσει τα ίδια της τα μαλλιά», υποστήριξε η μητέρα της νεαρής γυναίκας.

Ο πατέρας της Ντμίτρι επιτέθηκε στους υπεύθυνους του εργοστασίου και ορκίστηκε πως θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί η κόρη του που έχασε τη ζωή της τόσο ξαφνικά. Ανέφερε πως οι κανόνες ασφαλείας του εργοστασίου ήταν ανύπαρκτοι. «Αφαίρεσαν δύο ζωές, ήταν επτά εβδομάδων έγκυος. Είδαν ότι είχε μακριά μαλλιά, οπότε γιατί δεν της έδωσαν κάτι για να τα καλύψει;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία της Ερευνητικής Επιτροπής της Λευκορωσίας, που διερευνά διεξοδικά το συμβάν που έχει σοκάρει τη χώρα. «Μια υπάλληλος, που της έδειχνε πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός, σταμάτησε για να καταγράψει ένα μητρώο. Όταν γύρισε το κεφάλι της, είδε τη γυναίκα ήδη ξαπλωμένη στο πάτωμα αναίσθητη, τα μαλλιά της ήταν μπλεγμένα στο μηχάνημα», τόνισε σε ανακοίνωση της.

Η εταιρία κάλυψε τα έξοδα της κηδείας της 21χρονης Ουμίντα Ναζάροβα, ενώ Δικαστήριο της Λευκορωσίας καταδίκασε μια προϊσταμένη του εργοστασίου για «αποτυχία εκπλήρωσης των επίσημων καθηκόντων της, λόγω ανέντιμης και αμέλειας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου».

Πηγή: newsbeast.gr