Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε σήμερα, μιλώντας στο Mega Channel, για τις καταγγελίες που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στη Γυμναστική από 26 αθλήτριες και αθλητές της Ενόργανης, εναντίον 30 προπονητριών και προπονητών.

Οι συγκεκριμένοι προπονητές, άνδρες και γυναίκες, κατονομάζονται και κατηγορούνται ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και τη δεκαετία του 2000, παρενοχλούσαν σεξουαλικά και προέβαιναν σε σωματική και λεκτική βία, αλλά και συναισθηματική κακοποίηση, ως προπονητικές πρακτικές.

«Ακόμα κι αν έχουν ποινικά τυχόν παραγραφεί επιλήψιμες συμπεριφορές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν ή να ξεχαστούν. Δεν υπάρχει πρόθεση να ξεχαστεί το οτιδήποτε, όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Δίνουμε δύναμη στη φωνή των αδυνάτων, που ως τώρα ήταν τα θύματα» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

«Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην αθλητική οικογένεια να κάνουμε ό,τι γίνεται θεσμικά, προκειμένου το αθλητικό οικοδόμημα να καταστεί πιο ισχυρό, πιο καθαρό, πιο ασφαλές για την επόμενη γενιά αθλητριών και αθλητών», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr