Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023 ο δημοφιλέστερος ποδηλατικός αγώνας του κόσμου. Η Αρχαία Ολυμπία θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο με το L’Etape Greece, By Tour De France, με τον αγώνα να συγκεντρώνει πάνω από 1.500 αθλητές.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης, σημείωσε ότι τα οφέλη για την Ελλάδα από την διοργάνωση του εν λόγω αγώνα είναι πολλαπλά.

«Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για την προβολή του “brand” της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από αυτόν τον αγώνα» είπε, σημειώνοντας ότι το υπουργείο και ο ΕΟΤ συγκεκριμένα θα συμβάλλουν στην προβολή του. Στον ποδηλατικό αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν 1.500 αθλητές ενώ συνολικά αναμένονται 2.500 και πλέον επισκέπτες για το L’Etape Greece.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έκανε λόγο για μια μοναδική επιτυχία του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι πιο δυνατή και ικανή από ποτέ ώστε να προσελκύει μεγάλους διεθνείς αγώνες.

Τέλος, από την διοργανώτρια εταιρία του αγώνα την Ευ Ζην Greece, ο Θανάσης Παπαδημητρίου σημείωσε ότι ο αγώνας L’Etape Greece, By Toure De France, ήρθε στην Ελλάδα, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι ιδανικός τόπος για τον αθλητικό τουρισμό.

Πηγή: newsbeast.gr