Σε ηρωίδα έχει αναδειχθεί μια γυναίκα στο Λίβανο, καθώς μπήκε οπλισμένη σε τράπεζα για να ληστέψει τις καταθέσεις που είχε ήδη, όπως ανέφερε και όχι τα πάρει τα χρήματα του κόσμου, με τις αρχές να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη της.

Σύμφωνα με το nbcnews.com, η λιβανέζικη λίρα έχει καταρρεύσει τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμοί στις τραπεζικές κινήσεις, ενώ πλέον επιτρέπεται οι πολίτες να βγάζουν μόνο έως 800 δολάρια τον μήνα.

Έτσι, η γυναίκα που ονομάζεται Σάλι Χάφεζ μπήκε στην τράπεζα και είπε ότι θέλει να βγάλει χρήματα που είναι δικά της, ώστε να τα δώσει την αδερφή της, που είναι στο νοσοκομείο και νοσεί με καρκίνο.

«Δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω»

«Είμαι η Σάλι Χάφεζ, ήρθα σήμερα να ανακτήσω τα χρήματα της αδελφής μου που πεθαίνει στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media. Παράλληλα, είπε ότι «δεν είμαι εδώ για να σκοτώσω ή να βάλω φωτιά… Είμαι εδώ για να διεκδικήσω ό,τι δικαιούμαι».

Επίσης, σύμφωνα με το hindustantimes.com σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης μετά την ενέργειά της, η Σάλι Χάφεζ λέει πως πήρε περίπου 13.000 από τα 20.000 ευρώ καταθέσεις της οικογένειάς της στην τράπεζα. Τα ιατρικά έξοδο της αδελφής της ανέρχονται σε 50.000 ευρώ, διευκρινίζει.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου επί τόπου, στο σημείο είχε πέσει βενζίνη και ένα πιστόλι βρέθηκε στο έδαφος. Η Σάλι Χάφεζ δηλώνει πως επρόκειτο για ένα πλαστικό παιχνίδι που δανείστηκε από τον ανιψιό της.

Η Σάλι και οι φερόμενοι ως συνεργοί της κατάφεραν να διαφύγουν από ένα παράθυρο πριν από την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας. Η ληστεία κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την ληστεία:

Πηγή: newsbeast.gr