Ένας άνδρας στο νότιο Λίβανο μπούκαρε σήμερα στην τράπεζα Byblos στην πόλη Γκαζιέχ στον νότιο Λίβανο, κρατώντας όπλο, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν ψεύτικο, σε μια προσπάθεια να πάρει τις αποταμιεύσεις του που έχουν παγώσει στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό αυτή την εβδομάδα όπου καταθέτες κατάφεραν να αποσπάσουν διά της βίας ένα μέρος των χρημάτων τους, χρησιμοποιώντας πιστόλια-παιχνίδια που αρχικά έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν αληθινά.

Ο άνδρας κατάφερε να πάρει ένα μέρος των χρημάτων του από την τράπεζα Byblos στην πόλη Γκαζιέχ στον νότιο Λίβανο πριν συλληφθεί, σύμφωνα με την πηγή, που πρόσθεσε πως θεωρείται ότι το όπλο που είχε στην κατοχή του ήταν ένα απλό παιγνίδι.

Καθυστερούν οι αποφάσεις για τις αγωγές σε βάρος των τραπεζών

Οι τράπεζες του Λιβάνου έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των περισσότερων καταθετών στις αποταμιεύσεις τους από τότε που ξέσπασε οικονομική κρίση πριν από τρία χρόνια, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην μπορεί να πληρώσει για τις βασικές του ανάγκες.

Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων ποτέ δεν επισημοποιήθηκαν διά νόμου, αλλά τα δικαστήρια καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις για τις προσπάθειες των καταθετών να έχουν πρόσβαση στις αποταμιεύσεις τους μέσω αγωγής σε βάρος των τραπεζών, γεγονός που οδηγεί ορισμένους στο να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Στο περιστατικό που θα δείτε στο βίντεο γυναίκα με όπλο-παιχνίδι μπουκάρει σε τράπεζα για να πάρει χρήματα από τον λογαριασμό της καθώς η αδερφή της νοσεί από καρκίνο.

Η ένωση τραπεζών του Λιβάνου κάλεσε χθες τις αρχές να αποδίδουν ευθύνες σε αυτούς που εμπλέκονται σε «φραστικές και σωματικές επιθέσεις» σε τράπεζες και δήλωσε ότι τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα πρέπει να δείχνουν επιείκεια.

Πηγή: newsbeast.gr