Το «παρών» στην εκδήλωση στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας «Astypalea: smart & sustainable island», δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Αστυπάλαια είναι ο τρίτος σταθμόςτης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι το πρώτο ενεργειακά πράσινο νησί της Μεσογείου. Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί» το οποίο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Το πανέμορφο αυτό νησί έχει επιλεγεί μέσα από κοινές δράσεις του ιδιωτικού τομέα και της πολιτείας ώστε να μεταμορφωθεί σε νησί πρότυπο για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Το σύστημα μεταφορών στο νησί αντικαθίσταται από τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται κυρίως από τοπικές πηγές πράσινης ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική. Επιπλέον νέες υπηρεσίες μετακίνησης όπως ο διαμοιρασμός και η κοινή χρήση οχημάτων θα βοηθήσουν στη μείωση και τη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας.

Πηγή: newsbeast.gr