Τραγωδία με πλοίο που μετέφερε παράνομα μετανάστες σημειώθηκε στις ακτές της Λιβύης, καθώς εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε πτώματα, εκ των οποίων ορισμένα ήταν απανθρακωμένα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφότου ειδοποιήθηκαν από τις τοπικές αρχές για την ανακάλυψη των σορών αυτών, εθελοντές του τμήματος της Ερυθράς Ημισελήνου στη Σαμπράθα, 70 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας, της Τρίπολης, μετέβησαν στο σημείο και μετέφεραν τα πτώματα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης, ανακοίνωσε η οργάνωση.

Ορισμένα πτώματα, απανθρακωμένα, βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός καμένου πλοιαρίου και άλλα βρέθηκαν άθικτα, σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν έδωσε στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων ή την αιτία του θανάτου τους, αλλά ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν παράτυποι μετανάστες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άνθρωποι που επέβαιναν στο πλεούμενο, οι περισσότεροι Αφρικανοί, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από πυρά έπειτα από καβγά μεταξύ διακινητών.

Μια από τις ομάδες των διακινητών που ενεπλάκη στον καβγά έβαλε φωτιά στο πλοιάριο σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εικόνες που παρουσιάζονται ότι ανήκουν στο κατεστραμμένο πλοιάριο από το οποίο φαίνεται ότι βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός, δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: newsbeast.gr